Executive Search & Recruitment

TSC benaderd alleen maar de “Toptalenten” in de markt op hun gebied. TSC verhoogt daardoor de productiviteit van organisaties door de optimale match te verzekeren.

Deze “Titanen” zijn zeldzaam. Na meer dan 10 jaar dit fenomeen bestudeerd en gerekruteerd te hebben, weten wij dat persoonlijkheidsprofilering de manier is om toptalenten vinden.

De eisen voor getalenteerde medewerkers ontwikkelt zich continue, maar de behoefte voor toptalent blijft constant aanwezig. Deze groep toptalenten is klein en veelgevraagd. TSC weet ze te vinden en heel vaak enthousiast te krijgen voor een nieuwe propositie.

Wij kijken veel verder dan alleen de meest geschikte kandidaten. Wij kijken ook of de kandidaten die wij voorstellen ook de meest geschikte kandidaten voor uw organisatie zijn.Dit wordt nagegaan aan de hand van uw organisatiecultuur en uw strategie voor de komende 3 tot 5 jaar. Wie gisteren de ultieme kandidaat leek, kan vandaag door een gewijzigde visie en strategie, niet meer bij uw organisatie passen.

Wij passen inzicht in uw strategische behoefte toe en bewezen assessments om de topgetalenteerde mensen in hun segment en sector te rekruteren.

Wij kunnen u adviseren tijdens alle onderstaande fasen van het traject naar toptalent:

1. Stel de “search” prioriteiten vast;

2. Bepaal de “search” strategie;

3. Vind en maak kandidaten enthousiast, evalueer de kandidaten;

4. Selecteer de best gekwalificeerde kandidaten voor interviews;

5. Voltooi de “search”.