Talent discovery

In Search of Titans”

Niet alle organisaties met enorme potentie bereikt de top!
Maar de organisaties die wel de top bereiken hebben allemaal toptalent!

Toptalenten hebben de kracht om organisaties naar betere prestaties te tillen, en boven de rest uit te stijgen.
Wij helpen organisaties om hun toptalenten te vinden binnen hun organisatie. Bij deze zoektocht kijken wij naar de juiste vaardigheden, ervaring en match tussen hen beiden.
Betrek ze zo vroeg en vaak mogelijk bij de ontwikkeling van de visie en strategie om hun functioneren maximaal te laten zijn. Ontwikkel de beste talenten en houd de meest waardevolle medewerkers vast!

Onze klanten hebben een maximale opbrengst van hun “human” investering.

Topper blinkt uit in resultaat- en doelgericht werken

De meeste organisaties ontwikkelen activiteiten om toptalent te ontwikkelen (TSC rapport mei 2013).

Doelgerichte en communicatief sterke professionals met een diversiteit aan werkervaring worden door HR-managers omschreven als topperformers.  Maar doen zij hiermee de topperformers niet te kort? Welke capaciteiten moet een ‘topperformer’ beschikken om zijn label waar te maken?

TSC is van mening dat dat sterk verschilt per organisatie en mede bepaald wordt door de strategie van de organisatie en de heersende organisatiecultuur. Een ‘topperformer’ is zeker niet altijd de ‘topperformer’ die u in uw organisatie wilt hebben.

Ontwikkelen van talent

De overgrote meerderheid van organisaties (97 procent) met meer dan 100 FTE’s in dienst geeft aan initiatieven te ontwikkelen om toptalent te ontplooien binnen de organisatie. Hiervoor gebruikt 64 procent van de organisaties een trainingsprogramma omtrent het aanleren van nieuwe vaardigheden.

TSC bepaalt samen met u en rekeninghoudend met uw organisatiestrategie en doelstellingen, wie er bij u de ‘topperformers’ ofwel de ‘Titaantjes’ zijn. Wij gebruiken daarvoor de beste meetinstrumenten die er op dit moment zijn. Deze meetinstrumenten zijn in samenwerking met een team van psychologen ontwikkeld en hebben een enorm hoge validiteit. De hoge validiteit is mede te danken aan het inzetten van deze instrumenten op langer termijn en de continue verbetering daarvan.

Hebben wij de “Toptalenten” uit uw organisatie benoemd, dan coachen en trainen wij ze om ze nog beter en klaar te stomen voor de toekomst. We leren ze het geheim van andere succesvolle organisaties, en dit te implementeren in hun eigen omgeving. Tot slot leren wij ze om te denken als een ware meester van de organisatiestrategie. Geen enkele andere organisatie dan TSC legt de kracht en de praktische toepassing van strategieën zo effectief uit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*